T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi

USTALIK TELAFİ PROGRAMINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

Program Kapsamından Yararlanabilme Şartları: 

·         Bu programlardan hangi yıl mezun olduklarına ve yaşına bakılmaksızın, istemeleri halinde, tüm üniversite ve lise mezunları yararlanabilecektir.  

·         İşletmenin eğitim ortamının eğitim verilecek alan ve dalın çerceve öğretim programına uygun olması gerekmektedir.

·         Eğitim öğretim faaliyetleri, telafi çerçeve öğretim programında yer alan kazanımlar ile hedeflenen bilgi ve becerileri kazandıracak şekilde planlanır ve uygulanır. 

·         Alan ve dal dersleri, öğrenme kazanımlarından ve modüllerden oluşmaktadır. 

·         Bu derslerin ders saati süreleri telafi çerçeve öğretim programındaki derslerde yer alan "Toplam Ders Saati" kısmında gösterilmiştir. 

·         Dersler birbirini takip edecek şekilde uygulanabileceği gibi işletmeler tarafından belirlenen program doğrultusunda da uygulanabilir.

·         Program günde 8 saat, haftada 40 saat ve en fazla 27 hafta olarak uygulanacaktır. 

·         Derslerin kazanımları işletmelerde görevli usta öğretici veya eğitici personel tarafından verilecektir. 

·         Telafi programına devam zorunludur. Öğrenciler devam etmek zorunda oldukları telafi programına ait özürlü özürsüz toplam ders saatinin en az 1/6'sı (altıda biri) kadar devamsızlık yapmaları hâlinde başarısız sayılırlar. 

·     Bu programa devam eden öğrenciler her ders için iş dosyası hazırlar. İş dosyaları Bakanlıkça belirlenen kriterler doğrultusunda işletmeler tarafından görevlendirilen usta öğreticiler veya eğitici personel tarafından puanla değerlendirilir. 

·       Öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge hükümlerine göre yapılan ustalık beceri sınavına, eğitimlerini tamamladıkları tarih itibariyle açılacak ilk sınav döneminde alınır. 

·     Herhangi bir sebeple ustalık beceri sınavına katılamayan öğrenciler sonraki dönemlerdeki sınavlara alınırlar.

PROTOKOL İMZALANAN İŞLETMELERDE İRTİBAT HALİNDE OLUNACAK SORUMLU KİŞİ, PROTOKOLDE İMZASI BULUNAN YETKİLİ TEMSİLCİDİR. BUNUN DIŞINDAKİ HERHANGİ BİRİ İRTİBAT KİŞİSİ OLARAK KABUL EDİLMEMEKTEDİR.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2022 - Güncelleme: 01.02.2023 10:01 - Görüntülenme: 9251
  Beğen | 55  kişi beğendi

Etiketler :
ustalık telafi,